Här kommer ett inlägg från Fredrik Hjelte, hoppas fler medlemmar hakar på och skickar något från era fisketurer. Grattis till en kanonfin Gös!    /Per

Göspremiär i toppklass

När vi äntligen kommit till rampen 06.00 hör jag kompisen Johan skrika helvete, helvete,  jag har glömt ekolodet hemma. Bra start på dagen! Det löste vi med att han fick ta mitt HDS8.

 Provade gamla positioner utan några eko alls. Sökte runt lite och fick ett par på 2-3 kilo. Sen hittade jag en djuphåla med massor av "fet ekon". Släppte på ett eko 12m ner. Stannar 1,5m över, gösen stiger sakta men inget händer. Höjer 1m till och den följer sakta med upp till jiggen, håller still ca 10 sek sen kommer hugget och upp kommer en gös på 8,8kg 96cm lång och dagen är räddad!


Hälsningar Fredrik Hjelte


Mejladresser till våra medlemmar.

För att förenkla hanteringen av medlemsregistret så samlar vi in mejladresser till våra medlemmar. Skicka ett mejl med ditt medlemsnummer till info@rimforsafk.se
Tack på förhand.
..................................................................................................

Vårfiske efter grov abborre.2017-04-02

Jag har haft riktigt kul abborrefiske vid två tillfällen i vår. Det är inte helt lätt att hitta abborrarna när de står på 15-17 m djup på plattbottnar, men det är värt besväret att leta. Idag fick jag två stycken över kilot och några strax under.
Stundtals har det varit riktigt kul fiske. Det gäller att notera små ansamlingar av ekon precis över botten. När man väl lurat en fisk att hugga kan det komma in massor av fisk från sidorna som följer efter. Då gäller det att snabbt komma ner igen och sedan är det bara att hålla still.
Jag fiskar med en vanlig vertikalpirk, Pipa 54 mm, sedan brukar jag ha en jigg som upphängare ca 40-50 cm upp på tafsen. Ofta hugger det omväxlande på pirken och jiggen. Är de riktigt på gång kan man få dubbelhugg och då stramar det till ordentligt.
Sedan är ju abborre, enligt mig, bland den bästa fisken på matbordet. Nu finns det till några middagar i frysen.
Vi syns på sjön
/Per Karlsson