Resultat från Km i pimpel

Det var svårare fiske på Ämmern än föregående helg. I de flesta hål gick det bara att få små och få abborrar. Håkan Franson visste dock hur abborrarna skulle tämjas. Håkan vann i utklassningsstil med 8,2 kg och med närmare 3 kg marginal till tvåan Daniel Danieluk. Riktigt fint väder kunde vi också njuta av.
Resultat

KM i pimpel

På¨lördag den 27/2 blir det klubbmästerkap i pimpel. Samling på torget i Rimforsa kl 0800. Vi åker gemensamt till Bersebo och fiskar på den delen av Ämmern. OBS på sträckat område är det fiskeförbud.
Välkomna!

Årsmöte den 24/2 kl. 1900.

OBS! Lokalen är ändrad till Rimforsa brandstation.

Resultat från Ämmern 2016-02-20

Det var en tapper skara på 63 fiskare som ställde upp på dagens tävling, vädret var inget vidare med ihärdigt blåsande. Abborrarna nappade i varje fall bra på flera ställen i sjön. Totalsegrare blev Christer Hagström från Jokers som hivade upp hela 14,4 kg, imponerande. Själv är jag helt nöjd med mina 10,5 kg som räckte till en andraplats i seniorklassen. Vi hade ingen som tog hand om fisken idag, så alla fick ta med sin påse hem. En gång i tiden när jag var junior så brukade jag alltid räkna abborrarna innan invägningen. När jag kom hem idag fick jag en ingivelse att gör detsamma, 463 st var det i påsen, vilket ger en snittvikt på 22,7g. Jag hade nog gissat på under 20g i snitt, alltid lär man sig nått :-) Nästa helg försöker vi köra vårt klubbmästerskap, håll utkik här.
Per Karlsson
Resultatlista

Pimpeltävling lördag 20/2

Tävlingen är flyttad till Ämmern med start vid Söderö. Tävlingstid 10:00-14:00.

Fiskeäventyr i Kanada

Jonas Hellström, Andreas Forss och undertecknad gav oss iväg på ett fiskeäventyr till Kanada första veckan i februari. Efter en lång och jobbig resa så kunde vi checka in på Harision Hot springs resort i British Colombia, norr om Vancouver. En hotellanläggning som låg i en vacker dal vid Harison lake.

Första kvällen somnade vi tidigt och morgonen efter var vi fyllda av förväntan om att få fightas med de beryktade stora störarna som huserar i floderna Fraser river och Harison river.
Det blev ganska trögt fiske första dagen, men ett par fina störar fick vi ändå, fantastiskt starka fiskar i det strömmande vattnet. På kvällen blev det restaurangbesök på byn. När det var dags att somna efter lite mat och ett par öl, så började drömmarna om större fiskar.
Fisketekniken som sådan var enkel. Ett bottenmete med en rejäl blytyngd som huvudlinan, via ett lekande, kunde gå fritt genom. Som bete användes död fisk eller en hemlig blandning med laxrom, som stoppades i nylonstrumpor och formades till små bollar. Störarna letade upp betet främst med hjälp av luktsinnet. När det högg gällde det att göra ett megamothugg för att kunna fästa kroken i störarnas hårda mun.
Här poserar Jonas med en fisk på 170 cm. Efter varje fisk av lite större kaliber så hade man rejält med mjölksyra i armarna.
Landskapet var helt förtrollande vackert med inramning av snöklädda bergstoppar.
Min största stör under veckan var 208 cm och bjöd på riktigt hårt motstånd. Efter den kampen var det nästan skönt att få posera och få svalka sig i det 2,5 grader kalla vattnet.
Andreas med rejält spöböj. Fiskarna gav inte upp när man fått in dem till båten. Oftast fortsatte de att stånka några minuter till. De ville gärna simma in under båten, så det var nervöst innan fisken kunde bärgas
På återseende, detta måste nog göras om någon gång i framtiden. Som avslutning en film på Jonas när han drillar en 186 cm stör som drar iväg i en mäktig rusning, trots en slirbroms som är nästan i botten.
Per Karlsson.

KM i pimpel inställt

KM i pimpel är inställt på grund av isläget