Båtrycket på Sommen

2014-11-24

Malexander SFK bjuder in till båtpimpeltävling på Sommen, söndag den 30/11. Start vid samhället Sommen. Samling kl 0745-0815, tävlingstid 0900-1400.

Mer info här

Farsdagsfirande

2014-11-09

Hur firar man farsdag på bästa sätt?. Enligt mig och Hasse så borde det vara genom att papporna får ägna dagen åt något kul, alltså att åka och fiska. Markus fick också följa med även fast han inte är pappa ännu. Vi bestämde oss för en satsning på skärgårdens abborrar, vilket visade sig vara ett bra val.

Som alltid, förväntansfullt innan fisket börjar

Abborrarna stod visserligen ganska utspritt på botten, men snittet på abborrarna var verkligen fint. De flesta vägde mellan 3-5 hg och högg gjorde det med jämna mellanrum hela dagen.

Betydligt bättre snitt än vad man är van vid på sjöarna hemma.

Lite då och då högg det också gäddor på pirkarna.

Hasse tog ett par gäddor och blev av med en pirk

Vi returnerade massor abborrar, men när det var dags att åka hem hade vi ändå styvt 20 kg med fina matabborrar med oss hem, till belåtenhet för nära och kära.

Snart fullt och dags att börja fundera på hemfärd.

Höstlovsfiske

2014-11-02

Jonas Hellström har varit ledig under höstlovsveckan och då får många abborrar och gäddor runt om i länet ont i mungiporna. Förra helgen var jag med Jonas till skärgården för att spinnfiska gädda, vi fick inga jättar, men oj vad det nappade. Totalt kunde vi räkna in 49 gäddor, tack Jonas för lektionen. Jonas har bl.a. också varit på häftigt abborrefiske med ett gäng abborrar som tyngde vågen över 1kg. Håll tillgodo med lite bilder.