Klassisk göstrolling i midsommarnatten

2014-06-19

Otaliga timmars vertikalfiske har det blivit de senaste åren. Då och då kan det vara kul att köra trolling efter gösen också, vad kan då vara bättre än den klassiska nattrollingen vid midsommartid. Hasse, jag och Marcus klämde ner oss i min Quintrex 390 tillsammans med ett gäng trollingspön, betesboxar och andra tillbehör. Vid niotiden på kvällen la vi ut betena, ganska snart blev det hugg, men det var som så ofta förr, en gädda som ville besöka båten. När klockan gått förbi midnatt hade 5 gäddor besökt båten. Ett par misstänkta gösshugg, men vad tusan gör vi för fel, vi vill ju ha GÖS!!

Strax efter kl. 1 så duttar det lite på ett spö och sedan sackar paravanen så härligt, nu jävlar. Marcus drillar och jag ska håva. Tyvärr så är håvningen katastrofal, gösen på utsidan och wobblern i håvnätet, också det en klassiker, men inte så kul. Min bror Hasse och jag har fiskat tillsamans sedan barnsben, minst en miljon gånger. Nu börjar Hasse sin vanliga jargong, jävla klantarsel nästa gång håvar jag. Jag kontrar med ,om du inte håller på och bländar med din jävla pannlampa så skulle allt gått bra osv. Marcus sitter bara o garvar han har ju varit med oss sedan han var en tvärhand hög, han har hört det mesta förut. Lagom när vi lugnar ner oss kommer nästa hugg.

Nu går håvningen bättre och Gösen tynger vågen till 6,5 kg, under vägningen råkar jag dock klämma till fjärrkontrollen till I-piloten så att båten stannar, nytt kaos och svavelosande svordomar från Hasse, jag säger att det går ju inte att se knapparna på fjärrkontrollen i mörkret. Hasse muttrar nått om nyttan med att ha halvblinda gubbar i båten, Marcus garvar på nytt. Nu ökar i varje fall koncentrationen och under en timmes tid hugger det med jämna mellanrum. Ett par till tappade, men totalt landade vi 5 gäddor och 5 gösar. De största vägde 6,7 kg och 6,5 kg.

Vi önskar alla medlemmar en Glad midsommar, ut och fiska med Er, nu är gösfisket som sig bör, på topp.

Ärlighet varar längst

Ingemar Johansson i Team Slemtub har hört av sig och meddelat att jag gett dem 20 cm för mycket på totallängden, de ska ha 215 cm och inte 235 cm som jag fick det till. Då blir det en 17:e plats istället för 8:e. Resultatlistan är uppdaterad, tack för det Ingemar! Det kan inte garanteras att alla resultat längre ned i listan är helt korrekta, för att inte prisutdelningen skulle dra ut för långt i tid så granskades bara de 7 första lagens bilder noga. Om något mer lag vill ha avdrag på sin längd så går det bra att höra av sig :-)

Gäddrycket 2014

Åter igen hade vi tur med vädret, nästan alla gånger vi kört Gäddrycket har det varit fint väder. Om det är optimalt för gäddfisket är väl inte så säkert, men de flesta lagen fyllde i varje fall kvoten på tre gäddor.

Vinnare i årets upplaga blev Team V16 med Andreas Forss och Lars Jonsson. Längsta Gädda hade Team Tracker med en gädda på 102 cm. Som sig brukar så fångas den längsta gäddan på norra delen av sjön, medan det är bättre snittlängd på Mjölkviksdelen. I år gällde det verkligen att hitta rätt med djupet och farten annars hände ingenting.

Vi tackar för denna gång och återkommer med höstrycket i oktober. Mer info om detta kommer senare på hemsidan.

RESULTATLISTA

Längsta gäddan Team Tracker

Totalvinnare Team V16

Kaj Lundén knep ett priskuvert igen