Nostalgi

2013-12-30

Östergötland har en fin tradition av duktiga pimpelfiskare och Kaj Jonsson var en utmärkt läromästare för många. Vi som var var med på 80-talet blir ju väldigt nostalgiska när vi tänker på DM-pimpel med 700 delatagare. Här finns lite film från svunna tider när Kaj berättar om pimpelfiskets grunder, det mesta är absolut gångabart även idag. Klipp finns när Håkan Fransson vinner DM som junior m.m.

http://www.youtube.com/watch?v=cwI5WyRxARg&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QsAFtbz0-oc

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pnVNqzx7Hd4

http://www.youtube.com/watch?v=j5izcY97b5s&feature=player_detailpage

 

Bättre än mellandagsrea

2013-12-29

Så här års brukar man få chansen att prova abborrpimpel på första isen, detta år känns isfiske avlägset. Vad ska man då ta sig för, kanske springa på mellandagsrea. Nä det är inget stå efter bara trångt, stressigt och så blir man blir irriterad på alla runtomkring. Bättre att lägga i båten igen. På juldagen var Hasse, Marcus och jag på Åländern för lite abborrepimpel, inget vidare fiske men Marcus fick en redig gris på 1,3 kg. Den 27/12 testade vi pelagiskt fiske efter gös. Tre st i båten och jag fick den äran att drilla en gös i fin vinterkondition, som tyngde vågen till 6,9 kg. Den 29/12 var Hasse och jag på Ämmern och då var storabborren på hugget, 7,5 kg matfisk i storlek 2-5 hg. Bäst högg det på små fin-s jiggar i färgen Arkansas Shiner.

// Per Karlsson

Kul abborrefiske i Ämmern

De flesta gösar är köldstela så här års, men någon kan gå att truga. För det mesta såg det ut så här, sen vände de neråt.

Julgris

2013-12-25

I brist på vinter och is så fick båten läggas i sjön. Närmare bestämt i Åländern för lite juldagsfiske efter abborre. Väldigt trögfiskat var det, men Marcus tog en riktig julgris på 1,3 kg.

Vintersäsongen är på gång.

2013-12-04

Nu har slutgiltigt tävlingsprogram i pimpel för 2014 publicerats, vi har dock kvar att bestämma datum för vårt klubbmästerskap. Besked om detta kommer tillsammans med medlemsavgiften för 2014.

Tävlingsprogram_pimpel_2014

Bilden togs på sjön Gryten 2010-12-04