Höstfiskesemester

2012-10-30

Två dagars semester för Per och höstlov för Marcus. På måndagen hade vi tänkt att försöka lura storgösar i Glan. Hård blåst satte stopp för den planen. Vi åkte till Kyrksjön, liten sjö och inte så vindkänslig. Smågösarna var svåra att hitta, men på eftermiddagen provade vi pelagiskt och fick en gös på 5,2 kg. Idag bar det av till Ålendern för båtpimpel och då följde också Hasse med. Abborrarna fanns på 7-10 m och emellanåt fick vi bra med fina abborrar. Ca 10 kg med abborrar från 2hg upp till ca 9 hg.

 

Hermansson med 8 kilos lax

2012-10-22

Hej!

En hastigt påkommen fisketur blev av idag måndag . Alternativet var att plocka äpplen i trädgården. Att Vättern lockade mer förstår väl alla. Bifogar en bild på en laxtrippel som tog på gröna Pluggvobbler fiskade på 30 cm djup. Jag såg flera laxar som rullade i ytan på jakt efter spigg. Så gråvädret gillades av laxen.

Mvh henry

Fantastiskt fina fiskar som simmar omkring i Vättern

Länsstyrelsen inbjuder till temadag om Friska vatten

2012-10-21

Alla som är intresserade kan anmäla sig till en temadag om Hållbart skogsbruk och Friska vatten, den 28/11 på Länsstyrelsen.

Läs mer här

Resultat Sommengäddan

2012-10-21

En trevlig tävling på Sommen, nio båtar till start. Vinnare blev Stefan Hermansson. Reultatet finns på Malexander SFK:s hemsida här

Sommengäddan

2012-10-08

Malexander SFK inbjuder till Gäddfisketävling på Sommen lördagen den 20 oktober.

Inbjudan och regler, läs mer här

Resultat Höstrycket

2012-10-07

Det blev en lyckad tävling i väldigt fint höstväder. Nyordningen med "fånga o släpptillbaka" fungerade också bra. Det blev väldigt jämnt mellan några lag. Efter detaljgranskning är vi övertygade om att det ändå blev rätt. Bilderna från placering 7 och neråt har inte granskats så noga, där kan möjligen något fel finnas. På ett par bilder var det svårt att läsa av linjalen, där tog vi texten på brädan som referens, för att kunna fastställa längden. Bilder från de 6 första lagen finns att studera för dem som vill.

Ett stort grattis till Henry Hermansson som återigen visat vem som är trollingkung av Åsunden.

Resultatlista   Här         Bilder från de 6 första lagen  henry    Fiskpinne   Esox    Slemtub   Töm sjön    Butcher

Glada andrapristagare från Team Fiskpinne

Gransjön är stängd fr.o.m. 2012-10-01

2012-10-02

Det är ännu inget klart med någon ny arrendator för Gransjön. Rimforsa Fiskeklubb lägger i vart fall ner verksamheten och sjön är stängd fr.o.m. 2012-10-01. Om det blir någon lösning med ny arrendator till nästa år, så återkommer vi med information.