Nytt om Åsunden

2012-03-24

I torsdags var ordförande Nisse med på ett möte i Kisa angående öppna båtramper i Åsunden. Äntligen så börjar vårt envisna tjat ge frukt. Åsundens Fvof och Kinda kommun bygger en öppen båtramp vid Hycklinge och en vid Utdala, dessa ska bli klara i år. Nästa år byggs en öppen ramp i Rimforsa, förmodligen vid Campingen.

 Minnesanteckningar från mötet kan du läsa här.

Senare på torsdagskvällen var Nisse och jag inbjudna till Åsunden Fvof:s årsmöte. Rimforsa FK:s avtal löper på tillsvidare, dvs alla medlemmar kan fiska fritt från Rimforsa till Råsebro. Vill man dessutom fiska söder om Råsebro kan man lösa årskort för hela Åsunden för 350 kr. Medlemskortet ska kunna visas upp på begäran. Även i år är det fiskeförbud i Hornsviken mellan 15/4 till 15/6, detta gäller både sportfiske och nätfiske. Till nästa år kommer det att bli en del nya riktlinjer angående minimimått m.m. Jag återkommer  när det är klart. // Per Karlsson

Bilden är tagen utanför Granön i södra Åsunden idag den 24/3, det kändes snarare som högsommar, underbart. Men inget vidare fiske :-)

Pimpel Sm

2012-03-18

I går avgjordes årets SM i pimpel på Revsundsjön utanför Östersund. Två medlemmar i Rimforsa FK deltog. Sven Frode i herrveteranklassen och Daniel Molin i Herrklassen, tyvärr blev det inga framskjutna placeringar för dem. Ingen större lycka för övriga östgötar heller. Stefan Holst från Jokers kan nämnas med en elfteplats i herrklassen.

Resultatlista

Gösbilder

2012-03-16

Snart försvinner den sista isen och båten kan läggas i sjön igen. Som en liten aptitretare kan ni som lider av fiskeabstinens titta i fotoalbumet med gösbilder från Rimforsa fk:s medlemmar.

GÖSFISKE

Intressanta sportfiskebloggar

2012-03-13

Om ni inte redan har upptäckt det, så bloggar två av Rimforsas duktiga predatorfiskare hos ABU-Garcia i år. Håkan Franson och Jonas Hellström har mycket rutin och kan det mesta inom sportfiske. Så passa på att följa dem på deras fisketurer.

Håkan Fransons blogg

Jonas Hellströms blogg

Vinter eller vår?

2012-03-06

Vi var nog många som trodde att vintern var över för denna gången, men nu finns det en sista chans för dem som vill tävla i pimpelfiske. Jokers anordnar en kula på lördag på sjön Boren, med start vid Ulfåsa slott. Läs mer på Jokerbloggen

Årets första båtpass

2012-03-04

Inspirerade av Henry Hermanssons fiske på Vättern så åkte Calle Björkhammer och jag dit för att försöka trolla upp några Rödingar. Nu visade det sig inte vara så lätt, men vädret var väldigt fint och nästan ingen vind. Efter ca 5 timmar och inte ett hugg började vi så smått att misströsta. Men helt plötsligt blev det ett riktigt påslag på ett av Calles spön. Oj vilken fisk det blev sen, en härlig lax på 5,8 kg och så var den dagen räddad.

Första laxen som fått syna Quintrexbåten, men förhoppningsvis inte sista

Trögt pimpel i Gransjön

2012-03-03

Hela 40 st. personer var det som kom till Gransjön, för att försöka fånga en Regnbåge. Strålande väder och blankis, men tyvärr så var inte Regnbågarna på hugget. Endast ca 10-15 fiskar var det som kom upp. Men en härlig dag på isen fick de som kom dit.