Äpplet faller inte långt från trädet.

2012-06-26

Marcus Fransson har också fångat en riktigt stor gös, Grattis Marcus!

Läs mer här  ( På ABU:s sida finns också en produktfilm där Jonas och Håkan berättar en del intressant om pelagiskt gösfiske)

En epok går i graven

2012-06-26

2012 blir det sista året som Rimforsa FK driver Gransjön. Under flera års tid har det varit ett minskat intresse bland klubbens medlemmar för skötseln av Gransjön. Det är också så att mer än 80% av dem som fiskar i sjön inte är medlemmar klubben. Styrelsen för Rimforsa FK vill ändå att verksamheten på något sätt ska fortgå. Rimpact har fått en förfrågan om att fortsätta driva sjön, i dagsläget är inget klart om det blir så. // Styrelsen

Mera Gösfiske

2012-06-24

Det blir fler och fler fiskare som blir bitna av pelagiskt fiske. Idag var Mattias Bladh med i båten, fyra gösar var det som fick syna båten och Mattias verkade rätt så nöjd.

// Per Karlsson.

 

Henry kör med hemgjorda vobbler

2012-06-24

Hej!

Jag var ute och provade nytillverkade vobbler ( 15 cm med tät gång) i veckan på klubbens vatten.Segt i några timmar men sen hittade jag några hungriga gösar. Tre gösar den minsta på 2,5 kg kunde jag summera in kl 11,45.

Mvh henry

Sverige världens bästa land

2012-06-16

Så här i efterdyningarna av vårt misslyckande i fotbolls- EM, så vill jag bara påminna om att vi ändå bor i ett underbart land. På fredagseftermiddagen åkte jag ut en stund på Ämmern som lite uppladdning inför Englandsmatchen. I hur många andra länder kan man få en hel sjö för sig själv under flera timmar, inte en båt, inte en människa så långt ögat kan nå. Naturen grönskar och fåglarna kvittrar. Dessutom nästan vindstilla och ganska varmt. Efter någon timmes letande hittade jag också ett område med huggvilliga gösar som var hungriga efter avklarade lekbestyr. Min slutsats blir att jag vill nog stanna i detta fina land även om vi inte är bäst i fotboll för tillfället :-)

// Per Karlsson

Göshanne som börjar tappa sin lekfärg

Gösmannen slår till igen

2012-06-14

Håkan Fransson fortsätter sitt otroliga gösår, med flera fantastiska fiskar. Undrar om inte Håkan har det gamla gösrekordet från 1988 inom räckhåll. Jag sätter en hundring på att Håkan till slut blir den som tar rekordet. Någon som sätter emot? // Per Karlsson

Läs mer på Håkans blogg här

 

Vindstilla på sjön

2012-06-07

Semester idag, alltså blev det en tur på sjön. Nästan helt vindstilla hela dagen. Bättre väder kan man inte önska sig när man ska vertikalfiska. Däremot kan man önska att man hittar mer fisk. Det var ganska knepigt fiske men vi fick några stycken och Nisse tog dagens största. // Per Karlsson

KM i mete

2012-06-03

För en vecka sedan var det klubbmästerskap i mete. Nu finns resultatlistan också. Klubbmästare är Tomas Johansson. Tävlingen avgjordes som vanligt vid Tjustadån.

Resultatlista

Gäddrycket 2012

2012-06-02

I år var det lite nya förutsättningar på tävlingen, för första gången var det rejält blåsigt. Riktigt besvärligt tyckte endel, men andra Team hade inga bekymmer. Totalt blev det mycket invägda gäddor. Vinnare blev Team Stygge Stigge med Håkan Fransson och Åsa Johansson, vinnarvikten blev över 24 kg. Största gädda hade Crazy Marlin med en pjäs på 7,5 kg, det är också den största i gäddryckets sjuåriga historia. Vi syns i höst när det är dags för Höstrycket, med nya friska tag.

Resultalista                 bilder

Jag tar prispengarna så får du ta vandringspriset sa Åsa, bara att gilla läget Håkan