Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyheter

Tävlingsprogram Pimpel 2012

Cancertävlingen på Lien

2012-02-28

En liten rapport om årets mest välbesökta pimpeltävling är väl på sin plats. Det var dock skralt med deltagande från Rimforsa. Daniel Molin såg i varje fall till att försvara Rimforsas färger. Daniel har haft en mycket bra säsong som förstaårssenior, med flera framskjutna placeringar. I Söndags på Lien knep Daniel en tredjeplats i tuff konkurrens, mycket bra gjort. Jag passar på att önska Daniel ett riktigt skitfiske till stundande SM.

Resultatlistan finns på Jokerbloggen här

NM -pimpel med lyckat resultat för Rimforsa

2012-02-27

I lördags den 25/2 var det Nordiskt mästerskap i pimpel på Vikasjön, som ligger mellan Falun och Borlänge. Rose-Marie Frisk från vår klubb lyckades mycket bra och knep en bronsplats individuellt. Dessutom var hon med i det segrande Svenska laget. Rose-Marie kvalificerade sig för NM genom att komma trea på SM 2011.Överlag gick det bra för de svenska deltagarna. Ett stort GRATTIS till Rose- Marie från Rimforsa FK.

Nu har det publicerats en resultatlista här

Länk till arrangörens hemsida här

Pimpel i Gransjön

2012-02-26

Pimpelsäsongen börjar lida mot slutet, på de större sjöarna börjar isen luckras upp. På mindre sjöar håller isen ett tag till. På lördag den 3/3 blir pimpelfiske på Gransjön för medlemmar i RFK. Vi träffas vid sjön klockan 0900. Sedan fiskar vi till kl. 1300. Medlemspris endast 50 kr/max tre fiskar. 

Jokernappet är inställt !

2012-02-23

Läs mer på Jokerbloggen

Öka vikten på fångad fisk

2012-02-22

Hittade denna film på Fischeco, kanske kan vara ett knep för oss som får för lite fisk på tävlingarna. Problemet blir väl att få med sig en massa levande löjor ut på isen :-)

Glupsk abborre

DM Pimpel 2012

2012-02-20

Dm- tävlingen blev en svår prövning för många av oss. Åsunden var inte riktigt att känna igen. Det var svårt att få kontakt med fisken, på grunt gick det inte alls till en början. Några få duktiga fiskare hade dock kontakt med fisken mest hela tiden. Men helt plötsligt när det var ca 1,5 timmar kvar högg fisken som aldrig förr i vissa hål, där det hade varit helt tomt på morgonen. Patrik Carlsson behärskade fisket hela dagen och vann på imponerande vikten 16,7 kg.

Patrik Carlsson vet hur man ska få igång nappvilligheten på Åsundens abborrar

OBS ! resultatlistorna är nu uppdaterade med dem som är kvalificerade till SM 2013

Resultatlista individuellt

Resultatlista lag

Fler bilder

Jokernappet, nytt datum den 25/2

2012-02-15

FK Jokers fick ställa in sin tävling i januari p.g.a. dålig is. Nu blir tävlingen av på nytt datum.Se mer info på Jokerbloggen

Lagindelning till DM

2012-02-13

OBS! Alla medlemmar i Rimforsa FK som har tänkt att delta på DM, ni ska kontakta Håkan Fransson. Håkan har hand om lagindelningen, kontakta Håkan snarast. Vi bör få ihop minst 3 herrseniorlag och minst 1 veteranlag. Tel nr: 0708-16 93 70.

DM- pimpel 2012, söndagen den 19/2

2012-02-13

Rimforsa FK inbjuder till DM i pimpel 2012. Tävlingen hålls på Åsunden med start vid Ekeby, Horn. Ett klassiskt pimpeltävlingsområde i Östergötland. Detta område har legat i träda några år sedan Södra Kinda la ner sin verksamhet. Vi som inte var kvalificerade till SM 2011, hade en mindre tävling på detta område förra året, men då med start från Hycklinge. Det var flera vikter över 15 kg den gången. Och enligt min mening är det ännu bättre tävlingsområde med start vid Ekeby.

Inbjudan

Karta

Hövern

2012-02-13

Jaha, det blev ett par fel i rapporteringen från Mjölkvik, får väl be Patrik Carlsson om ursäkt, han hade över 13 kg. Flera veteraner hade också höga vikter. Vill också tacka ordförande Nisse som gjorde iordning resultatlistan. På söndagen var det nya tag på Hövern, men tydligen betydligt svårare fiske. Håkan Fransson revancherade sig till en 4:e plats efter sin mediokra insats på sitt hemmavatten på lördagen. Högsta vikt hade veteranen Per Johansson från Baltzar.

resultatlista

Adell rensade Åsunden

2012-02-11

Kent Adell krossade allt motstånd på Åsunden. Kent slet upp inte mindre än 17 kg, en imponerande prestation. Jag själv turistar i Berlin denna helg, men jag har fått rapport av min bror Hasse, han lyckades ta en tredjeplats i herrklassen, vilket han är mycket nöjd med. Totalt var det 9 st. som hade över 10 kg, men fisken var tydligen väldigt ojämnt fördelad över sjön. Jag kan konstatera att man liksom i fjol skulle befinna sig vid Ulvesund för att få de stora vikterna. Två år i rad har Ulvesund haft klart mest abborre, innan det var det ett par år när det var bäst vid Sätraviken. De två senaste åren har det varit väldigt högt vattenstånd och hög vattenföring mot Ulvesund. Min teori blir: hög vattenföring är lika med att fisken följer med strömmen mot sundet. Vi får se om den teorin håller till nästa år. Jag har ingen bild att visa, så ni får hålla tillgodo med mig poserande framför Berlinmuren tillsvidare.

Resultatlista

 

Årsmöte

2012-02-07

En liten påminnelse. Glöm inte bort årsmötet onsdag 8/2, kl 1900 på Bagarboden i Rimforsa.

Åsunden = Nappvilliga abborrar

2012-02-06

På lördag den 11/2 har vi pimpeltävling på Åsunden med start vid Mjölkvik. Efter ett väldigt trögt fiske på vårt KM och även svårfiskat på Åländern, var det riktigt roligt när vi igår var ute och testade isen på Åsunden. Gott om nappvilliga abborrar i de flesta hålen. Förra året när vi hade DM här krävdes det 14,9 kg för vinst, förmodligen krävs något liknande på lördag. Så ni som tycker att det är roligt när det nappar bör bege er till Mjölkvik på lördag. Tävlingstid 10.00-14.00. Välkomna!

Så här såg det ut i Stefan Holsts låda på DM förra året

Kylig pimpeltävling på Åländern

2012-02-04

Det var en skara med tappra pimplare som var ute och frestade abborrarna på Åländern. Vid starten var det ca -16 grader. Men fram på förmiddagen var det ganska skönt i solen. Frågan är om det inte var abborrarna som frös mest, för de ville inte vara med och leka. Man fick söka fisken lite djupare än vad som är normalt på Åländern. Segrarvikten blev 6,7kg och det var förstaårssenioren Daniel Molin från vår klubb som vann. Snyggt jobbat. Nästa helg har vi tävling på Åsunden på lördag och sedan är det tävling på Hövern på söndagen, bara ladda om igen.

Jag har inte fått någon resultatlista men den finns på Jokers blogg här>>