Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyhet

Trolling på Vättern

2011-10-30

Team Fiskpinne var vättern och trollade efter öring, röding och lax den 29/10. Vi lyckades få en lax på 68 cm och ca 3,5 kg. Hälsningar Peter Igheimer.

Marcus Sjöö med en lax från Vättern.

Vertikaltips

2011-10-29

En liten detalj som kan hjälpa till vid vertikalfisket. Jag limmar självlysande ögon på jigghuvudena. Det har fungerat bra, särskilt fram på hösten. Jag har testat detta förra året under oktober, november och även under några turer denna höst. Det verkar framförallt ha betydelse när fisken står djupt. Den påmålade munnen har förmodligen mindre betydelse :-)

Per Karlsson har en del tokiga idéer

Härligt höstväder och gösnapp

2011-10-29

Det har inte kommit några rapporter den senaste tiden, så jag får väl skriva om mina egna fisketurer. Idag blev det en tur på Viggebyvattnet. Gäddorna var som vanligt sugna på att bita sönder jiggar och tafsar. Efter fyra gäddor som attackerat på 6-7 m, så försökte jag fiska på ekon som stod djupare. På 12-14 m fanns det emellanåt en del stora ekon, men fisken som stod på det djupet verkade helt ointresserad. Efter några fruktlösa försök lyckades jag till slut lura en bastant gösmadamm att hugga.

En fet göshona på närmare 6 kg

Tävlingsprogram pimpel

2011-10-24

Nu är vinterns tävlingsprogram i pimpel spikat. Rimforsa FK kommer att anordna två tävlingar. Den 11/2 blir det tävling på Åsunden, Kårtorp eller Mjölkvik. Den 19/2 har vi DM på en ännu så länge hemlig sjö.

Hela tävlingsprogrammet

Höstrycket

2011-10-08

Femton båtar var det som jagade Åsundens gäddor med diverse wobbler. Överlägsna vinnare blev Team slemtub, med Jan-Åke Karlsson och Ingemar Johansson. De fick ihop drygt 19 kg. För de flesta lagen var det ganska svårfiskat, som vanligt så måste man hitta rätt djup och rätt bete för att ha någon chans. Dagen största gädda fick Team Butcher ( Patrik Boström, Ove Lind), nästan 5kg.

Resultatlista               Fler bilder

Team Slemtub  var överlägsna och får låna vadringspriset till det är dags för Gäddrycket 2012

Resultat från Göstävlingen

2011-10-02

Vädergudarna är på vår sida när vi anordnar tävlingar. Strålande sol, sommarvärme och spegelblank sjö. Gösarna var väl något svårtrugade men det är ju lika för alla. Det var 7 båtar som ställde upp i göstävlingen och jag tror att alla också fick gös med sig hem. Sammanlagd längd av tre gösar var det som gällde, bäst lyckades Jan-Åke Karlsson och Ingemar Johansson som fick ihop 168 cm på tre fiskar. Efter den hyggliga uppslutningen och den underbara dagen på sjön kan jag nog redan nu lova att tävlingen återkommer på något vis även nästa år. Resultatlista

Hasse är djupt koncentrerad, men när det högg missade han oftast motrycket ändå :-)