Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyhet

Stångåns vattenråd

2011-11-27

Rimforsa FK har fått en inbjudan att ingå i en arbetsgrupp för miljöarbete m.m. inom Stångåns vattensystem från Ärlången till Södra Åsunden. Vi kommer att representera med folk från Rimforsa FK:s styrelse. Om det är några medlemmar som har idéer och tankar om vad som bör diskuteras utifrån sportfiskets synvinkel, så kan ni höra av er till Per karlsson tel 070 5209803.

Läs mer här

Workshop om Åsundens strand

2011-11-27

Rimforsa FK har fått en inbjudan att delta i en workshop angående hur området mellan Rimforsa badplats och Björksund ska utvecklas. Vi ska representera från styrelsen, men här är även allmänheten välkommen. Alla vi som tycker att det borde finnas en öppen båtramp för sportfiskare har här en fin möjlighet att påverka.

Läs mer här

 

Inbjudan till Pimpel-SM 2012

2011-11-22

Pimpel- SM 2012 arrangeras av Sundsjöfiskarna. SM kommer att avgöras på Revsundssjön, som ligger strax söder om Östersund, den 17-18 mars.

Inbjudan Pimpel-SM 2012

Flitiga sportfiskare i RFK

2011-11-12

Kul att vi har många medlemmar som kämpar på med fisket hela hösten, så det finns lite att skriva om. Calle Björkhammer har jagat storabborrar tillsammans med Håkan Franson, beväpnade med pimpelspön. Håkan brukar ha koll på var de stora borrarna håller till, så risken att gå lottlös med Håkan i båten är minimal. Stekta abborrfiléer är ju en delikatess, men C&R på alla över kilot meddelar Calle 

Henry Hermansson trollar upp det mesta ur Vätterns djup, även om han just nu riktar in sig på laxen blir det en och annan röding också. Nu när rödingen laddar upp inför leken är C&R självklart. Det finns väl knappast någon vackrare fisk en en lekfärgad röding, med sin klarröda färg och vita fenkanter.

Fiskpinne på Juttern

2011-11-05

Team fiskpinne var idag på Juttern när denna vackra madam klev på Johan Igheimers spinnspö. 120cm, men tyvärr ingen vikt då vågen vi hade for i sjön vid landningen.
Vi hade en våg som gick till 10kg men den räckte inte till.

Peter Igheimer

En välmatad gäddmadam på 10 plus. Ett stort grattis till Team Fiskpinne

 

 

Mer Vätternlax

2011-11-04

Henry Hermansson har varit Vättern och berättar: Jag har haft förmånen att ha haft höstlov och en fantastisk fiskevecka på
Vättern.
Bifogar bild på vätternlax tagen i torsdags på egengjord pluggvobbler. Finns det vackrare fiskar?

Mvh henry

Henry Hermansson vet hur man fångar Vätterns stora laxar, på hemmagjort bete dessutom. Grattis