Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyheter

OBS ! FISKEFÖRBUD 15/4- 15/6 i Hornsviken i Åsunden, se mer info under nyheter april

OBS! Gäddrycket är flyttat från lördagen 4/6 till söndagen 5/6. För övrigt gäller samma tider och regler.

Inbjudan till gäddrycket 2011

Uppladdning inför Gäddrycket

2011-05-23

Det ryktas om att flera av favoritlagen var ute och övade gäddtrolling  i helgen. För att ytterligare höja temperaturen inför gäddrycket så får ni rösta om vem som ska vinna årets tävling. Den första webfrågan slutade med att 60 % av våra läsare vill fortsätta att väga in gädddorna i Gäddrycket. Webmastern åker på semester resten av denna vecka, så det blir inga uppdateringar eller svar på mejl på ett tag.

Nyheter på hemsidan

2011-05-21

Det har varit lite problem med vår epost och kontaktformuläret på hemsidan. Detta ska nu vara åtgärdat och vi har då passat på att uppdatera sidan en del. Förra året hade vi månadens bild, det finns några presentkort kvar så har jag nu lagt upp en sida där ni kan ladda upp bilder. Klicka på medlemsbilder, skriv lite om fisketuren och ladda upp en bild så finns det möjlighet att få ett present kort med 100 kr att handla för på Hultins sportfiske. En till nyhet bilr veckans fråga där vi tar upp något aktuellt spörsmål. Om någon medlem har uppslag till ämne eller artikel som ni vill ta upp på hemsidan, så går det bra att skicka ett mejl. Ny mejladress: info@rimforsafk.se

Forss med gös

2011-05-19

Det finns många duktiga gösfiskare i Kinda. Andreas Forss är definitivt en av dem. Här med en 5 kilos som han fångade för ett par dagar sedan på klubbens vatten.

Marcus med storgös

2011-05-15

Marcus Karlsson och Adam Bronow var ute på Åsunden och vertikalfiskade igår. Marcus fick en mycket fin gös på 5,6 kg. Marcus berättar att gösen var riktigt stark och gick ner till botten flera gånger innan den tröttnade. När väl  fisken började bli trött, kom grabbarna på att de inte hade någon håv med sig. Några dramatiska minuter blev det innan de lyckades att bärga fisken i båten. Grattis ! till en fin fisk.

Inbjudan till Gäddrycket 2011

2011-05-13

Snart är det dags för vår populära tävling GÄDDRYCKET. Lördagen den 4 juni är det åter dags att släpa runt lite wobbler i Åsunden . Det är i stort sett samma regler som förra året. Vi har haft funderingar på att köra tävlingen som C&R, men efter en del diskussioner som främst fastnande på att det skulle behövas betydligt större arrangörsinsats, så har vi lagt det ner det tillsvidare . Den förändring som vi gjort är att höja minimimåttet till 75 cm. Detta för att sjön inte ska beskattas på onödigt många gäddor.

Välkomna till en trevlig fiskedag på Åsunden, tävlingen är öppen även för dem som inte är medlemmar i klubben. Man behöver absolut inte vara något proffs för att delta, tvärtom finns det stora chanser för alla nybörjare att få värdefulla tips om hur man ska gå till väga för att lura gäddorna att hugga.

Inbjudan till gäddrycket 2011

 

Franson kånkade på en tung låda efter fjolårets tävling

 

Så här såg det ut när han öppnade locket

Klubbmästerskap i mete

2011-05-12

Måndagen den 30 maj är det klubbmästerskap i mete, samling på torget i Rimforsa kl. 18.00, för vidare färd till tävlingsvattnet. Alla medlemmar är välkomna.

Tillgänglig båtramp

2011-05-11

Nu är båtrampen vid veteranbåthamnen öppen igen till glädje för de sportfiskare som har sin båt på trailer. Samtal pågår med kommunen och Åsundens fiskevårdsområde för att få till fler öppna båtramper i kommunen.

Mer Gösfiske

2011-05-08

Meningen var att jag skulle visa Nisse hur man gör när man fångar en fin gös. Gös blev det men det var Nisse som visade hur man gör.  Nisse fick två fina gösar och sken i kapp med solen på söndagseftermiddagen.

Först en 3 kilos

Sen en grann hanne på nästan 5 kg

 

Gösfiske

2011-05-06

Efter två bomturer hade självförtroendet sjunkit en aning. Kände ändå suget och åkte ut på Järnlunden på fredag eftermiddag. Två gäddor ganska snart och den andra snodde en av favoritjiggarna. Jag surar en stund och sen får jag en idé att prova ett område som jag inte vertikalfiskat i förut, efter ca 10 min. blir det en riktig smäll i spöt. Fisken är riktigt stark och pulsen stiger, när gösen glider in i håven är pulsen på topp. garanterat nytt PB. Snabb vägning, vågen pendlar mellan 7,05 och 7,1. Efter att ha hoppat runt i båten en stund och skrikit tjalla la la förbannar jag att inte kameran är med, försöker ta ett par kort med mobilen, men det blir inte så bra. Precis när jag släppt tillbaka fisken kommer jag på att kameran ligger i jiggväskan sedan förra helgen, så går det när man har fiskefrossa!! Lite senare får jag en till fin fisk på 5,8 kg och då blir det lite bättre bild med digitalkamerans självutlösare.

gös 5,8 kg

Nytt Personbästa 7,05, inte så bra bild, men vad gör det.

Billiga fiskegrejor till alla medlemmar

2011-05-06

Nu är det hög tid att fylla på betesboxarna inför sommaren. Alla som är medlemmar i Rimforsa FK erhåller 10 % rabatt på fiskesortimentet hos nya Woody bygghandel i Rimforsa, ta med medlemskortet och visa upp i kassan. Just nu har de också specialpriser på utgående drag och wobbler.