Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyheter

Midsommargös

2011-06-25

Marcus och Håkan Fransson var ute på Ämmern kvällen för midsmmarafton, de frestade gösarna med diverse jiggar. 3 st var det som fick syna båten. Marcus tog kvällens största som vägde 4,3 kg.

Gransjön stängd tillsvidare

2011-06-24

Vi har beslutat att stänga Gransjön under en tid, preliminärt öppnar vi igen den 4 juli. Normalt brukar vi släppa i 800-1000 kg Regnbåge fördelat på 4-5 tillfällen under säsongen. I år har vi bara fått ett mindre parti från vår leverantör. Vi hade sedan blivit lovade fisk till förra veckan. Tyvärr är beskedet nu att fisk kommer tidigast i slutet på nästa vecka. Eftersom det börjar bli ont om fisk i sjön har vi beslutat att stänga sjön tillsvidare.  Håll utkick på hemsidan för besked om när det är öppet igen. // Styrelsen

Gösfestivalen

2011-06-21

Lördagen den 30/7 är det dags för den populära tävlingen Gösfestivalen. Tävlingen går på sjön Åsunden vid Ulricehamn, en sjö med ett stort gösbestånd. Tävlingen pågår från lördag kl.17 till söndag kl 09. På nedanstående länk kan du läsa mer om tävlingen.

Gösfestivalen 2011

Fler fina Gösar

2011-06-15

Calle björkhammer har vertikalfiskat upp en fin gös på djupt vatten, betet var en gul/blå Fin-S jigg. Ett tips till er som ännu inte testat vertikalfisket, Fin-S i lite diskreta färger är nog den mest allrounda jiggen som nästan alltid fungerar. Sedan kan det vissa dagar vara andra jiggar som är vassare, men Fin-S fungerar nästan alltid. Nästa bild här nedanför är från Fredrik Nord som lurat upp ännu en av Järnlundens storgösar. Grattis till er båda. Fredrik skriver också i sitt mejl att han efterlyser bilder från flera medlemmar, jag kan inte annat än hålla med. Kom igen nu och skicka in lite bilder alla medlemmar.

Bildtävling

Nu är det dags att dela ut två presentkort (100 kr på Hultins sportfiske) till de bästa bilderna som jag fått inskickat under våren. Gå in på länken här nedan och rösta på din favorit, röstningen pågår t.o.m onsdag den 22/6. (Det går att rösta en gång per dag från samma dator )

Rösta på bästa bilden

Calle Björkhammer jobbar på med vertikalspöt

Fredrik Nord är minst lika flitig

Mer Gäddtrolling

2011-06-14

Här kommer ett meddelande från Team Fiskpinne:

Hello fishinglovers! 
Boka upp helgen den 20-21/8 för då är det dags för trollingtävlingen Yxningen Open.

 
Länkar:

Tävlingen
Boende

/Team Fiskpinne

Fin abborre på vertikalfiske

2011-06-10

Fredrik Nord har varit i farten igen, denna gånga har han fått en rikigt grann abborre på vertikalfiske. En bra bild blev det också.

Gös fångades på Gäddrycket

2011-06-08

Det var inte bara gäddor som drogs upp på Gäddrycket, i varje fall en riktigt fin gös blev det också. Team Berga rapporterar från Gäddrycket:

Under helgen blev det trolling efter gädda på Gäddrycket i Åsunden."Tyvärr" högg fel art men vi var rätt glada ändå. Fisken vägde 6,36 kg och var riktigt välkonditionerad. Givetvis fick den simma tillbaks! /bröderna Tunek - Team Berga

En mycket välgödd gös från Åsunden

Gäddrycket 2011

 2011-06-05

Succén med Gäddrycket fortsätter, nytt rekord i år igen. 31 båtar med sammanlagt 74 personer som försökte lura Åsundens gäddor. I år fick endast gäddor över 75 cm vägas in, det var inte det lättaste att hitta gäddor som var längre än så. Segrade gjorde Team Sturefors Elit med Magnus Jonzon och Peter Holm, två rutinerade herrar som vet hur man ska locka gäddorna till hugg. De fick ihop 4 godkända gäddor till en sammanlagd vikt av 14,2 kg. Den största gäddan tog Team Fladderpåse, med Håkan och Marcus Fransson, den vägde strax över 5 kg.

Tyvärr blev det lite rörigt efter prisutdelningen och alla startkort och växelkassan som låg i ett vitt kuvert försvann i vimlet, därför kan jag för tillfället inte presentera en fullständig resultatlista, om någon fått med sig startkorten och växelkassan av misstag så hör av er snarast.

I oktober blir det en ny omgång med höstrycket alla som deltog i dag är välkomna igen.

Två glada segare GRATTIS, Micke Nilsson står bervid och undrar vad han gjorde för fel.

Lite mera bilder

KM i mete

2011-06-02

I måndags den 30/5 avgjordes årets klubbmästerskap i mete. Det var 8 st som kom till start, segrade gjorde Tomas "sjöman" Johansson för andra året i rad. Tävlingen hölls vid Tjustadån. Enligt de uppgifter jag fått satsade Tomas på löjor. vinnarvikten blev 3470 g

resultatlista

Gös på jerkbait

2011-06-01

Rapporterna om bra gösfiske har duggat tätt under våren. Vanligaste metoderna för att lura de lynniga gösarna brukar vara vertikalfiske eller trolling med djupgående wobbler. Men uppenbarligen går det fånga riktigt fina gösar även på andra metoder. En av våra nyare medlemmar Claes Lundqvist lurade nyligen ett riktigt praktexemplar på jerkbait. En välkonditionerad fisk på hela 6,4 kg.

Gösfiskare på besök

2011-06-01

Har fått ett mejl från några hängivna gösfiskare från Stockholmstrakten.

Här kommer en rapport från vattnen kring Rimforsa. Vi är fyra fiskegalningar från Stockholm som vertikalfiskade i helgen som var.
Trots att vädrets makter var emot oss med en frisk sydvästlig vind vilket gjorde det svårt att vertikalfiska så blev resultatet bra. Vi landade 19 gösar och 15 gäddor. Största gösen vägde 5,3 kg och största gädda på 6,2 kg. Alla fiskar förutom en middagsgös på 2,5 kg släppdes tillbaka.

/ Fredrik Nord