Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyheter

Gösfest

2011-07-20

Här kommer en berättelse från Rimforsas egen gösguru Håkan Fransson, vi andra dödliga undrar hur det går till:

 Hade ett kanonfiske häromdagen, blir nog svårt att toppa det antar jag. Första fisken jag såg på ekolodet den dagen attackerade jiggen i ett brutalt hugg, sen följde 10 minuters dragkamp där jag till sist kunde avgå med segern. 7.120 gram vägde den magnifika gösen. Det blev tyvärr lite strul i samband med fotograferingen därav den taskiga bilden, var tvungen att snabbt återutsätta fisken så den skulle klara sig. Nästa nersläpp resulterade i en fisk på 4,2 kg. Vid tredje nersläppet för dagen blev det återigen stumt, 6.340 vägde den och jag var en mycket nöjd fiskare. Vid fjärde nersläppet kom det så ytterligare en fin pjäs som vägde in på 5.2,helt otroligt! Sen följde en lugn period innan jag hamnade i ett trist stim med gäddor som tydligen ville se dagsljus samt trasa sönder min lina och jiggar. återvände snabbt till hetare domäner och fick ånyo en bastant dragning i linan, 5.960 vägde den in på och krönte en fantastisk svit. Tack till patrik o fisken för hjälp med foto på sista firren, o kaffet satt fint också även om jag vippade ut hälften i båten:-)

Mvh Håkan

Mer att läsa om den fantastiska sviten finns att läsa här


Härlig sommarbild

2011-07-19

Här kommer en fin sommarbild från Åsunden. Karin Hoflund med en fin gös som togs på trolling. Särskilt kul när det är en tjej också. Det är alltför sällan vi får några bilder från tjejer, borde väl vara några fler som fiskar i Kinda.

Härlig sommarbild från Åsunden

 

Rötmånadshistoria

2011-07-19

Gösen som har cikulerat i Corren och Kindaposten var en riktig bluff. Sportfiskarna har underkänt fisken och bedömmer vikten till runt 7 kg. Flera lokala sportfiskeexperter har hört av sig med referensfiskar från Åsunden och vi kan med 100 % säkerhet avfärda det påstådda rekordet. Henry Hermansson har fiskat gös i Åsunden i en herrans massa år och är erkänt skicklig. Henry är också nogrann med att dokumentera sina fångster. Henry har över 1000 gösar i sin fiskedagok och ett flertal runt 96 cm. Så här i semestertider kan det väl var kul med ett par nostalgibilder från 80- talet när det drogs upp många riktiga storgösar ur Åsunden. När man ser hur runda Henrys gösar är kan undra om Maciejs gös ens klarar 7 kilostrecket.

övre bilden  95 cm 8975g, undre bilden  97 cm 9 kg

Sant eller skröna?

2011-07-18

En fin gös var det som Maciej fångade i Åsunden, men efter att ha fått veta längden och se bilden blev man lite skeptisk. Att sedan Corren skriver att tidigare rekord är 93 cm, när det fångas ca 100 gösar av sportfiskare i Sverige varje år som är längre än 93 cm. Efter lite kontroll mot dokumenterade gösar på nätet kan följande slutsats dras. En gös som mäter 96 cm väger oftast runt 8 kg, med extrema proportioner kan den väga en bit över 9 kg. Åsundengösen som jag ser det har inga extrema proportioner. Trots allt en mycket fin fisk, som bevisar att det finns grov gös i Åsunden.

Jämför:

Erik Anderssons gös på 98 cm och 7,7 kg något slank: http://fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=1138

Ralf Anderssons Skånegös 96 cm 9,7 kg extremt tjock: http://fiskefeber.se/news.php?id=080606.090421

Magnus Larssons jättegös från Juttern 100 cm 9,75 kg något slank http://fiskejournalen.se/ny-storgos-fran-juttern/

Roger Larsson med en gigantisk fisk, när det börjar närma sig, men ändå en bit kvar till rekord. 104 cm och riktigt rund om buken 10,7 kg http://www.fiskefeber.se/news.php?id=110613.215814

Maciejs gös över 12 kg ? Döm själva.

Men ändå här kommer en bild till på granna gösen.

 

Fototips

2011-07-17

Här kommer ett tips till alla som fiskar ensamma och med det har svårt att fotografera sin fångst på ett bra sätt. Detta "gorillapod" går att vrida och justera i alla leder och till vilken vinkel som helst. Det har även ett snabbfäste som gör att du inte behöver gänga på kameran varje gång utan bara knäpper dit den. Det kan även sättas fast på bla. relingen på båten eller spöhållare mm, bara fantasin sätter gränserna. Jag köpte detta på Gekås i Ullared för 79kr, men det finns otaliga märken på marknaden. Helt enkelt ett bra sätt att undvika alla dåliga bilder bara för att man fiskar ensam. Skitfiske!!  Hälsningar Andreas Forss

 

Maffig gäddmadam

2011-07-05

Fredrik Nord var ute och fiskade pelagiskt efter gös, men gösarna var inte villiga. Gäddorna ville däremot gärna smaka jiggar. Fredik fick 8 gäddor med en topp på 8,3 kg och då får man nog vara nöjd ändå. Så stora gäddor blir riktigt hårda fajter på vertikalspö med tunn flätlina. Det är en erfarenhet som jag också gjort att de lite större gäddorna ofta är mer benägna att ta en försiktigt presenterad vertikaljigg istället för en snabbt förbipasserande wobbler.

 

Vertikalfiske när det är som bäst

2011-07-03

Den här helgen lossande det rejält i fisket efter de frivattenlevande gösarna. En riktigt fin svit på 5,5, 5,3 4,8 4,5 och 4,2 kg, dessutom ett antal som tappades och också 6 st landade gäddor. Min son Johan fick också sin första gös på vertikalfiske i frivattnet. Premiärfisken för honom vägde 5,5 kg och var i fin kondition. Gösarna högg från 5 m och ända ner till 13 m.

Foto på ekolodet medan Johan drillar, den här fisken högg på 12 m, simmade sedan ner till 14 m innan Johan lyckades vända på steken

Gransjön öppnar igen

2011-07-03

På måndag den 4/7 går det bra att fiska i Gransjön igen. 200 kg feta och hungriga Rengbågar väntar ivrigt på att få besök.