Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyhet

Tävlingsprogram Pimpel 2012                                   

Inbjudan Pimpel-SM 2012

Duktiga juniorer i klubben

2011-12-31

Årets sista rapport kommer från Mattias Bladh, som tillsammans med sina grabbar gör sjöarna osäkra för gäddorna. Härliga bilder som utstrålar äkta fiskeglädje.

Fiskeåret 2011 – Team Udden

Det har varit ett intensivt fiskeår med många lyckade (och några mindre lyckade…) fisketurer på våra hemmavatten mellan Linköping och Rimforsa. Båda grabbarna lyckades ta nya PB’n på gädda och periodvis gick även abborrfisket riktigt bra, även om de största borrarna lyckades hålla sig undan. // Mattias Bladh

God Jul alla fiskenördar

2011-12-22

Ett händelserikt fiskeår börjar gå mot sitt slut och nu kan väl fiskarna få vara i fred ett par dar. Men vi får väl hoppas att fiskarna äter riktigt mycket julmat, så  de är tunga o feta i mellandagarna. Själv har jag ledigt mellan Jul o nyår, det ser inte ut att bli något pimpelfiske. Så det är väl inget annat än att kasta i båten igen.

 

Gösfeber i  december

2011-12-16

När man blivit biten av gösfebern så finns det inget som hindrar en ny satsning mot storgösen. I sjön där man fiskat sedan barnsben och med förvissning om att man testat alla metoder, finns mer att upptäcka. Mitt i sjön i den djupaste delen, någonstans i frivattnet simmar det omkring riktigt stora gösar. När man väl har fått kläm på hur man kan överlista dessa vackra fiskar, om man är ute rätt dag och fiskarna är på humör, då är man fast i gösfebern. Råkar det sedan vara snö och noll grader so what. Jörgen Larsson, redaktör för tidningen Fiskefeber, beskriver med inlevelse detta fenomen. Med gösmagneten Håkan Franson i båten kan man förstå att Jörgen blir euforisk. Läs mer här.Vi är glada att vi har dej i vår klubb Håkan.

Franson sammanfattar gösåret 2011

2011-12-11

Hej på er!
Resultatet efter de senaste fyra fisketurererna i nya båten har överträffat mina vildaste förväntningar. Fyra storgösar över 6 kg har fått syna insidan på Lakern. Tror kanske inte dom uppskattade besöket där lika mycket som mina fiskekollegor men dom simmar ju fortfarande kvar i djupet och undrar vad som hände. Skickar några bilder på mig o båtgästerna med storgös. Mats fick den största, nytt pb på 7.45 kg. Jag har fått på 7.21 o 6.90 kg. Pontus fick glädjen att posera med en fining på 6.22. Ytterligar en gös på 6.5 kg landade jag men kroken satt utanför munnen och då räknar jag inte den fisken,trist på en sån kalasfisk i toppkondition. Det var dock en fantastisk avslutning på en kanonsäsong. Jag har landat 10 gösar över 6 kg i år. Har stora förhoppningar om ett lika bra 2012. Trackern är en mycket bra båt att bedriva pelagiskt fiske ifrån. Den ligger stadigt och fint över ekona trots att det ibland varit besvärlig vind att ta hänsyn till. Nu ska den få vila och lite fix återstår innan den är helt färdig. Jag återkommer med bilder när arbetet är klart. www.mojoboats.se

Mvh Håkan
 

Årets sista båttur?

2011-12-11

Nu är nog båtsäsongen inne på sista rycket. I morse fick man leka isbrytare närmast land. Fram på dan var det dock strålande sol och nästan ingen vind. Idag hade också en del rovfisk stigit upp i vattnet. En tjockis på drygt 5 kg som högg på knappt 4 m.