Inlägg från tidigare månader finns i listen ovanför under nyheter

Premiär i Gransjön

2011-04-28

På söndag den 1/5 är det premiär i Gransjön. Välkomna alla sugna Regnbågsfiskare. Fiskekort kan köpas på Statoil Rimforsa, Woody bygghandel Rimforsa eller Hultins sportfiske i Linköping. Kortpriser 2011: 150 kr och 120 kr för de som är medlemmar i klubben, som vanligt är det max. tre fiskar som gäller.

Båtpremiär

2011-04-09

Efter den långa vinter har det gått åt mycket värme och blåst för att smälta isen på sjöarna. Idag blev det äntligen båtpremiär, men det var inte särskilt skönt på sjön, blåste friskt idag. Marcus och jag hade tänkt försöka fiska pelagiskt på gösen i Ämmern, men det var i princip omöjligt att hålla koll på båten i den hårda vinden. Efter ett par timmars tappra försök så bytte vi taktik och letade upp en kant där det fanns lite abborrar av bättre snitt. Till slut blev det ett knippe fina abborrar och en 3 kils gädda som hade slukat jiggarna.

 

Fredad gös i Åsunden

2011-04-02

Rimforsa FK har tillsammans med Åsundens fiskevårdsområde diskuterat olika förslag för att skydda gösen under lektiden. För tre år sedan sattes det in en hel del gös i Åsunden och RFK var då också med och satsade pengar till detta. Dessa gösar börjar så smått bli könsmogna, så nu finns det en stor potential att rejält öka gösbeståndet i Åsunden. Det förslag som klubbades på Fiskevårdsområdets årsstämma innebär följande:

Totalt fiskeförbud under tiden 15/4--15/6, med såväl fasta redskap som handredskap, i hela Hornsviken i höjd med Ekeby och in mot Horn

Denna fredning gäller under 2011, eventuellt blir det utökning till fler områden nästa år. Från styrelsen i RFK vill vi understryka att det är av stor betydelse att alla vi som är medlemmar i fiskeklubben föregår med gott exempel. Styrelsen i klubben rekommenderar att alla större exemplar av gös som fångas returneras, särskilt under lektiden, detta bör förövrigt även gälla vid fiske i övriga sjöar i närområdet.

Monstergös

2011-04-01

Isen ligger fortfarande kvar på våra sjöar, det finns bara öppet vatten där det är strömmande vatten. Idag var Per Karlsson sugen på att testa sitt nya kastspö. Han begav sig ner till kanalen i Rimforsa för att provkasta, redan i andra kastet hände något fantastiskt. På en liten abborrjigg blev det plötsligt tvärstopp och spö och rulle fick bekänna färg. Efter ca 15 minuters vild kamp kunde en gös på hela 15 kg landas upp på Kind bryggan. Tyvärr blev det lite miss med kameran så jag fick inte med hela mitt ansikte.

 vilken GÖS