Cancertävlingen på Lien

2011-02-28

Det var som vanligt många deltagare på cancertävlingen och som vanligt var det små små abborrar att hålla tillgodo med. Jag tror de var ändå mindre än vanligt. Högsta vikt var 5,5 kg och över 3,5 kg räckte till framskjuten placering. Men det är ju en viss tjusning i att lura tröga borrar också.

Hövern

2011-02-27

Jonas Hellström vann med en vikt över 11 kg, jag kan inte påminna mig att det har varit så hög vinnarvikt på Hövern förut. Jonas hade marginlen på sin sida denna gång och slog tvåan Agné med 1 hg.

Lag-SM med GULD TILL RIMFORSA

2011-02-21

På andra SM- dagen avgjordes lagtävlingen. Ett lag från vår klubb hade kvalificerat sig, vårt juniorlag med Marcus Franson, Marcus Karlsson, Daniel Molin och Adam Bronow. I tuff konkurrens visade de vart skåpet skulle stå och tog hem SM-titeln. ETT JÄTTESTORT GRATTIS GRABBAR!

Stolta tuppar på prispallen

SM-Guld, SM-Guld SM- GUUULD

Pimpel-Sm

2011-02-20

Årets individuella pimpel-SM avgjordes 19/2 på Mälaren vid Järfälla. Rimforsa FK gjorde en mycket bra insats med två bronsmedaljer. Daniel Molin i äldre herrjunior och Rose-Marie Frisk i damveteraner. Håkan Fransson kom på 15:e plats i elitklassen. I äldre herrveteranklassen gick det också bra för Östergötland, Bo Andersson från Östgöta SFK kom tvåa och Björn Borg från Jokers kom trea. Övriga placeringar för Rimforsa FK: Hs Rickard Johansson 73:a, ÄHj Marcus Fransson 17:e och YHj Marcus Karlsson 12:a. Idag håller vi tummarna för vårt juniorlag som tävlar i lag-SM

resultatlista

Daniel Molin och Rose-Marie Frisk med varsin Bronsmedalj, BRA JOBBAT!

Innan starten, ser ut som Vasaloppet innan repet går upp

Femtimmars på Åländern

2011-02-15

Bättre sent än aldrig, här kommer resultatlistan från Firrens femtimmarstävling den12/2.  resultatlista

DM- Pimpel 2011

2011-02-13

DM avgjordes på Åsunden vid Mjölkvik, 78 startande alldeles få, men det är ju tyvärr en utveckling som pågått många år nu. Vi som fortfarande håller på med den här sporten tycker att det är konstigt att inte fler vill komma ut i friska luften, få motion, sola ansiktet och därtill känna tillfredsställelsen när det nappar på kroken. Dagens högsta vikt hade Stefan Holst från Jokers på 14,9 kg tätt följd av Jonas Hellström. Det bästa fisket fanns Från Ulvesund in mot Bergaviken.

Ett fel i den första resultatlistan, Göran Ingvald blev ÄHV, ska vara HV Resultatlista

Dm-segraren Stefan Holst tar emot pris från Håkan Franson

En glad och mycket värdig Dm mästare

Jonas Hellström blev två

En gnistrande vintermorgon vid Mjölkvik                 Så här ser det ut i en Dm mästares låda, dvs proppfullt

Franson siar om vertikalfiskets utveckling

2011-02-11

Håkan Franson har många intressanta idéer om det mesta inom sportfisket. I en artikel på websiten FishEcho spår han om utvecklingen inom vertikalfisket efter gös. Bl.a. simmar det runt rekordgösar i Glan enligt Håkan.

Håkan om vertikalfiske 2011

OBS till DM !

2011-02-10

Glöm inte att ta med medlemskortet i Sportfiskarna. Medlemskap i Sportfiskarna är obligatoriskt för att delta i DM.

Malexanders Jubileumstävling

2011-02-09

I söndags den 6/2 arrangerade Malexanders SFK en lite annorlunda pimpeltävling. Endast de 5 största abborrarna fick vägas. Malexanders SFK fyller 50 år och det var med anledning av jubileet som denna tävling gick av stapeln. Den nya tävlingsformen lockade inte så många tävlande, endast 29 st. kom till start. Jag tycker ändå att det var ett lovvärt försök att testa något annat en enbart mängdfiske.

Resultatlista

Dagens största abborre tog Christer Frisk

Inbjudan till DM i pimpel

2011-02-06

I år är det mycket aktivitet i Rimforsa FK. Nästa söndag är det dags igen. Distriktsmästerskap i pimpel individuellt. Det blir Åsunden även denna gång, nu med start vid Mjölkvik. Mellandelen av Åsunden hyser ett stort bestånd av nappvilliga abborrar i 20-40 grams storlek. 10-15 kg lär det behövas för att ta en SM plats i seniorklassen. Välkomna till Mjölkvik på sondag den 13/2 alla östgötar.

Inbjudan DM 2011

Resultat Km-pimpel

2011-02-05

Årets klubbmästerskap i pimpel hade tävlingsledningen lagt på sjön Åländern. Åländern är en trevlig sjö med varierande fiske och chans till grov abborre om man träffar rätt. Ett bastant lågtryck, blåst och en hel del regn fick vi stå ut med under dagen, kanske inte de bästa förutsättningarna för att abborrarna ska vara nappvilliga. Det var 29 st till start, det får väl ses som godkänt med tanke på vädret. Jag fiskade mest nära land och där fick man pilla en hel del för att få fisken att hugga, 6 kg fick jag ihop men det räckte inte så långt. Jonas Hellström vägde in över 12 kg. en mycket bra prestation och en värdig klubbmästare.

resultatlista

Jonas ser nöjd ut när han fyller på sin 12kg:s påse                                          Ännu nöjdare när han får pris

Bästa veteran Håkan Allard                                                                                Daniel Molin knep en imponerande

andraplats i stora klassen

Kent Adell är lite klent byggd och orkar inte bära sin låda, då får man dra den istället

Dags för klubbmästerskap i pimpel

2011-02-01

På lördag den 5/2 är det Km i pimpel, som vanligt är det samling på torget i Rimforsa kl. 08.00. Vi är nu över 400 medlemmar i klubben, när det i år har varit en så bra vinter för pimpelfiske borde det väl finnas åtminstone 40 st.  som vill tävla om äran att kalla sig klubbmästare. Alla ni som bara fiskar sporadiskt på vintern, KOM IGEN NU OCH STÄLL UPP PÅ KM. Ni som vill minnas hur det gick förra året kan läsa under tävlingar 2010.